dimecres, 24 de gener del 2007

Plataforma Salvem les Pastisseries

A les comarques gironines hi ha un excés de salvem rostolls, pastanagues i conills porquetins. Està bé, no passa res. Cadascú és com és. Però i les pastisseries? D'un temps a una part, les pastisseries desapareixen i avui pau i demà glòria. Què cordills passa? Trobeu normal que ens tanquin una pastisseria i que les institucions, el bisbat, la Cambra i el consulat de Gàmbia no en digui res de l'assumpte? En un país civilitzat, el tancament d'una pastisseria hauria de portar a la creació d'un gabinet de crisi. Com a mínim. Des de Vidalconfidencial, el confidencial costumista i elegant, posem el crit al cel davant certs rumors que a Banyoles ens tanquen dues pastisseries excelsior. Segons fonts ben informades, es possible el tancament de Can Ciurana i de Can Poc i Bo. Això, nois, no és pas normal. Si el que fan córrer és cert, estem davant d'un cataclisme molt més perjudicial que el canvi climàtic o la grip del pollastre. Estem davant de la fi de les lyoneses, de la nata muntada, de la pasta de full...Estem davant de la fi del pal.ladar, del bon gust, dels postres de festa major, estem davant de la desaparició d'un element, els postres, que són la paret mestra de les nostres famílies. És urgent que fem alguna cosa al respecte. Comença a ser hora de crear la Plataforma Salvem les Pastisseries Tradicionals. Esperem que l'admirat Garcia-Arbós deixi durant algunes setmanes les seves dissertacions sobre naps de Florida i cols de la Matarranya i es posi a reivindicar les nostres pastisseries.