dimarts, 3 d’abril del 2007

S'adverteix la concurrència: Xisca de Gardi no pacta

Del nostre corresponsal al carrer del Canat.

Xisca de Gardi ha comès avui la gosadia de llançar una advertència a la classe política local. El gurú del grup ha criticat obertament "els tractes de fenici (sic) d'alguns polítics locals que ens vénen a demanar pactes postelectorals, preelectorals, electorals o antielectorals". El gurú, assegut en una cadira de balca i tot mastegant esperit de broc, ha deixat anar que "Xisca de Gardi no està pas per pulecres, bona nit i adéusiau". Tan incomprensible frase ha estat interpretada de moltes maneres i totes elles absolutament certes. Tot seguit el gurú de Xisca s'ha aixecat de la cadira, s'ha gratat la pera i ha deixat anar una ventositat pastosa que s'ha pogut sentir al carrer de les Rotes i el de Buenos Aires. En cabat, el líder de Xisca ha afegit que "pactarem amb qui ens roti o amb qui accepti de bon grat un seguit de propostes comprensibles pel nostre electorat". La frase no té pèrdua i és d'un sense sentit que tira d'esquenes. Una de les primeres propostes pel pacte és que es reinstauri a Banyoles l'antic sistema de mesures per a líquids. Pel gurú de Xisca "és un sistema la mar de senzill que podria ser aplicable en qualsevol hostal dels nostres, Ca la Brugada i altres llocs referencials". Com que els partits normals hauran d'acceptar les condicions de Xisca de Gardi, passem a continuació a explicar l'antic sistema de mesures per a líquids que venia funcionant a la Banyoles reculada:

- La meytadella (88 feyan bota) equivalent a 0'565 litres
- Lo quartó de 4 meytadelles que ve a ser 2'26 litres
- Lo mallal o sigui, 12'45 litres
- La bota de 4 mallals, multiplica i et surtiran 49'80 litres

Davant l'estupefacció i el favagirament general, el gurú de Xisca s'ha cardat a riure. "Ja ens podem anar calçant- ha afegit la bèstia- perquè això entrarà en vigor l'endemà mateix de les eleccions". Tan senzill sistema de mesures pot acabar cardant en doina el cervell ja per si castigat de la població. Aquesta frase l'he afegit jo. La compareixença del gurú de Xisca s'ha acabat interpretant a capela "Lo Somni" de Manuel S.Puigferrer. Finalment, la criatura ha agafat la cadira de balca i ha tirat cap al capdamunt del carrer Sant Martirià. Havia començat a ploure i era qüestió de fer via cap a Can Bernat.

6 comentaris:

mastegatatxes ha dit...

El braç armat de Xisca de Gardi és a punt per ser cridat a somatent quan convingui. I que es calzin. Paraula de gurú.

mastegatatxes ha dit...

El braç armat de Xisca de Gardi és a punt per ser cridat a somatent quan convingui. I que es calcin. Paraula de gurú corregida.

Tallaferro ha dit...

Jo encara diria més:
El braç armat de Xisca de Gardi és a punt per ser cridat a somatent quan convingui. I que es calzin. Paraula de gurú.

Josep Oliveras ha dit...

Jo no diria pas res més. Està tot dit. En tot cas: el braç armat de Xisca de Gardi és a punt per ser cridat a somatent. I que es calzin. Paraula de gurú.

Josep Oliveras ha dit...

Jo no diria pas res més. Molesto?

mastegatatxes ha dit...

Per si no ho havia dit ningú,
el braç armat de Xisca de Gardi és a punt per ser cridat a somatent quan convingui. I que es calzin. Paraula de gurú.