dijous, 24 de maig del 2007

Debats

Xisca de Gardi escriu aquest post des del Teatre Municipal de Banyoles. Exactament des de l'atalaia -atalaia és una paraula que no he sabut mai si s'escriu amb ela geminada- d'en Valentín i del Gitano, que és el nostre José Montilla. Estan a punt de començar l'últim debat dels candidats a l'alcaldia de Banyoles emès en directe per Ràdio Banyoles. Està tot a punt però encara no hi ha ningú. Quan comencin aniré cap al Passeig perquè els debats de part de bo es fan al Passeig, al davant d'un gintònic de qualitat màxima, amb ginebra Hendriks, gel, un tros de pela de llimona i una tònica ben freda acabada de sortir de la nevera d'en David. Els debats de candidats són d'un avorriment insultant. Per definir-los només em venen al cap bestieses. Però a Xisca de Gardi som gent educada. No arribarem mai enlloc però només perdem les formes en casos de necessitat extrema.
El primer d'arribar ha estat el Manel Fontan, l'home que ha volgut traslladar la política al terreny de l'art grotesc. El segon és el Miquel Noguer, que ha vingut amb un vestit de color marró clar i un plec de papers a la mà dreta. En Noguer sempre sembla que tingui pressa. Però tampoc no m'hi he fixat gaire perquè m'estava entretenint amb els malucs de la xicota de l'Esteve Codony. És una sort que aquesta noia hagi vingut a parar a Banyoles. En Met Forcaire, que a tres quarts de vuit ja estava buscant lloc a la platea, també se l'ha mirat. Dels de la Plataforma el primer que ha comparegut ha estat en Martos. S'ha assegut un parell de files per darrera dels de Convergència. Els de Convergència s'han posat a la tercera fila, centrats a les files del mig, una mica tirats cap a la dreta mirant des de l'escenari cap a la porta d'entrada. No hi ha notícies ni d'en Barraca, ni de la candidata dels comunistes, ni d'en Julià, que defensa el títol que va guanyar Esquerra ara fa quatre anys. En Ramon Estéban del Punt volta d'un costat a l'altre, com si estigués una mica nerviós. Si no el coneixés diria que ho està però en Ramon és un home tranquil, un garrotxí de cap a peus que no s'espanta ni s'patabala per qualsevol cosa. Porta moltes hores de vol, en Ramon. I és de l'Atlético de Madrid. Per això té tanta paciència.
En Barraca, la candidata comunista i en Julià han aparegut directament a l'escenari. Està tot preparat. Semblava que no hi havia d'haver gaire gent, amb prou feina una cinquantena d'espectadors, com en aquells espectacles que muntava l'Horacio Ladrón de Guevara que és, segurament, el pitjor director-actor de Teatre que ha trepitjat mai els taulons de l'escenari del Municipal. Però s'ha emplenat. Amb prou feina hi ha quatre o cinc butaques buides. LA gent sempre va a última hora. En Celrà també hi és. Ha arribat amb aquest seu deix de tot-està-malament. I ho deixarem aquí perquè aquesta calor que ens ha vingut a veure per passar tot l'estiu a casa, em demana que marxi immediatament al Passeig i m'inflami el fetge amb un calze brillant d'aigua tònica, gel, ginebra Hendriks i pela de llimona. Si no fos per això, la política no tindria cap sentit.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no hi era, i he vist que m'he perdut la xicota d'en Codony. Quina pena. En tot cas, els comunistes no tenim candidata, tenim candidats, que és diferent. Els comunistes estem a tot arreu i fins i tot a Xisca de Gardi. Vaig a dir-te que fins i tot els carlistes estem a tot arreu, fins i tot, és clar a Xisca de Gardi. I els uns i els altres ens apena, i ens commou, no haver vist certs malucs.

Anònim ha dit...

El Déu que va matricular a en Mestegatatxes, ens fa la introducció i quan esperes que es mulli sobre el debat, va i carda el camp a fer un gintònic!!! Aquest paio, ha de tenir els ous mes grossos que dues bufes de greix.

Anònim ha dit...

Jo també pensava marxar al Passeig a fer un gintònic, bé la variant famosa d'en David... el ginfizz. Estava tancat. Quina desil·lusió. Jo intentant no xisclar per la calor que feia dins el treatre i somniant amb el millor cubata que es fa a Banyoles, ben fresquet... Gran desil·lusió...... David, no tenquis... què farem sense els teus còktels expreimentals?

Una ginfizzera addicta

Josep Oliveras ha dit...

En Mastegatatxes ja s'ha mullat, i fa temps d'això, ell és de Xisca de Gardi. I ja se sap que Xisca de Gardi ho veu tot.

Anònim ha dit...

Xisca de Gardi sou uns mal educats!!!!!!!
Aneu tant de "FRICS" que feu pena!
No teniu repecte per la gent i això és molt trist.
M'ha sapigut molt de greu el comentari de la xicota del citat i sobretot el fet de posar el nom complert del xicot de la xicota.
A+ sou tant, tant...que l'ordre d'arribada dels candidats ni és la correcte, però bé.....i tampoc vau anar al Passeig pk era tant aburrit...NO! Us vau quedar allà i sortint del teatre vau dir que us ho vau passar bé i que el debat va estar molt bé! Així que em pregunto: pk sou tan falsos? Si us va agradar pk heu de fer un escrit així?
En fi....que heu caigut molt baix i ara la gent que us coneix que tothom sap ki sou, tindrà diferent imatge de vosaltres.

mastegatatxes ha dit...

Benvolgut anònim: em venen al cap moltes coses pèr dir-te però no perdré el temps. En qualsevol cas, et deus pensar que ets molt espavilat/espavilada perquè ens has descobert. Però la gent ja fa molt de temps que sap qui som i ja no ens fan cas. Només els passarells com tu s'indignen amb les coses supèrflues. Si et vols emprenyar, fes-ho per coses importants. I, per cert, la xicota de l'Esteve Codony, la Judit, és una mossa extraordinària, igual que el seu xicot. Com a mínim, són un mica més assossegats que tu.
Que et vagi bé.

Josep Oliveras ha dit...

Nosaltres no hem caigut baix. Sempre hem estat a baix. Tal i com diria el nostre Pep, som gent del marge. Podem ser repugnants, i ja ens va bé. Podem ser maleducats, i en fem d'això una bandera. Podem ser mala gent, bavosos, fastigosos, podem ser el que vulguis. Però l'únic que no som és falsos. Perquè si veiem uns malucs que ens agraden, els venerem. I això no hauria de ser motiu de controvèrsia. Tan de bo algú escrivís dient que el meu cul és fascinant. Seria un orgull. Per tant, menys pell fina i més diversió. Que la vida són quatre dies, dos ja han passat, el tercer és aquest i el quart no és res més que una entelèquia.

Anònim ha dit...

A mi, el que m'han dit és que la tens petita i aburrida.

Anònim ha dit...

comitè d'Orriols, quedaràs quiet davant aquest brutal i dolorós atac? No ens defraudis!!!

Anònim ha dit...

Fernandez estàs acabat! escius de la mateixa manera una crónica d'esports, com una judicial, com un escrit en aquest blog que aneu d'intel.lectuals per la vida, i total: nom´es serviu per ser polítics a l'ombra!

mastegatatxes ha dit...

Perdona però en Fernandez no està acabat per la senzilla raó que no ha estat mai ni tan sols començat. També t'equivoques, anònim estimat, en el tema dels intel·lectuals. Aquí els intel·lectuals tothom sap que són els de la teva colla, la que et fa anar a buscar els cafès mentre parla de coses transcendents com ara els malucs de la xicota de l'Esteve Codony.

Anònim ha dit...

Si jo fos l'Esteve Codony, us trencaria la boca.

mastegatatxes ha dit...

Estimat anònim, si l'Esteve Codony té alguna cosa per dir-nos, sap perfectament on ens ha de venir a trobar. I sap, també, que ens l'escoltarem amb el respecte que es mereix. En el teu cas, m'hauràs de permetre que deixi de contestar les teves grolleries. Quan recuperis la capacitat d'expressar-te com una persona normal tornarem a tenir en consideració els teus comentaris anònims. Apa, salut i vàliums.

Josep Oliveras ha dit...

Per trencar-nos la boca, hauria d'haver-hi una primera condició, que en tinguéssim. Nosaltres som desbocats, per tant sense boca. Quan mengem ho fem sense boca, sinó amb un hangar dels avions de Martís, quan rogem ho fem a galletades, quan fem petons tenim autèntiques comportes, quan ronquem som bèsties atronadores. A nosaltres l'únic que se'ns pot trencar és el son, i que sigui perquè vingui alguna manyagoia.

Anònim ha dit...

jaajajaj... els de xisca som els millors. està claríssim. no hi ha un sol pesat d'aquests anòmims que ens arribi a la sola de les xancles. nosaltres alegres, ells avorrits. nosaltres orgullosos, ells no s'estimen. nosaltres amb sentit de l'humor, ells no saben ni somriure. nosaltres inteligents, ells són tan burros.... a veure.
voleu emprenyar-vos per coses series!!!
1. si entreu al nostre santuari, el que heu de tenir és respecte
2. si voleu participar, a beber y a follar que son dos dias
3. si us molesteu, pregunteu-vos qui sou, d' on veniu i on collons aneu

penseu que quan critiqueu com ho feu, l'únic que projecteu són les vostres frustracions.
OOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMJAAJAJAJAJAJAJAJAJ
uah!

Anònim ha dit...

xerraire, cridaner (ja saps, quan es crida...) t'has identificat per bramar tant?

Anònim ha dit...

Aquest que parla de cridar no ha entès ben res. Deu tenir el cervell emporlanat. Ei, paio, surt i emborratxa't. L'endemà tindràs una mica de ressaca però et passarà amb una pastilla de vitamina B-12 i no estaràs tan tibat. Agafa-t'ho amb calma que sembla que els calçotets et vagin petits!

Anònim ha dit...

Si et fas pasar, cridaner, per Xisca de Gardi, qui collons ets?
També la tens petita i aburrida?

sensaciones ha dit...

Con referencia al comentario de uno de vuestros compañeros, el chico/a que se cree un maestro zen. En este mundo nadie es mejor o peor sino diferente. Considerar vuestro grupo de amigos los mejores me hace pensar que estáis proyectando alguna frustración de marginación o de inferioridad. Una persona que se siente a gusto consigo misma no necesita galardear de ello.


Besos

Anònim ha dit...

no estiguis tan de temps sense dir res, sensaciones.

sensaciones ha dit...

El silencio es sabiduría también

Anònim ha dit...

sensaciones, sensaciones.... no hace falta que repitas nuestras reflexiones. Coño un pareado.

mastegatatxes ha dit...

Sensaciones, I love you. Deixem tot això i fuguem-nos a Falgons per començar una nova vida

sensaciones ha dit...

para un hombre es dificil entender una sátira

mastegatatxes ha dit...

Què és una sàtira?

sensaciones ha dit...

justo lo contrario de lo que tu crees entender

Anònim ha dit...

Sensaciones, I love you too

Anònim ha dit...

sensaciones????
sensaciones????
perversiones????
perversiones????