dimarts, 15 de maig del 2007

Una TEISA de mòmies pel Darder

El gurú de Xisca de Gardi ha sabut que van trobar una dona momificada en un pis de Roses. I se li ha acudit que l'hauríem de reclamar pel nostre museu Darder, el de la caixa de sabates de pòrtland enganxada a l'edifici antic. La dona de Roses, de nom María Luisa, hauria de ser la primera d'una nova col·lecció que ens fes passar el disgust de quan ens van prendre el negre. El gurú proposava que Xisca de Gardi omplís una TEISA amb mòmies representatites del nostre entorn. Hi hauríem de tenir la mòmia d'alguna nena de l'Institut, la d'una del casal de la dona, la d'un encorbatat, la d'una Carmelita, la d'alguna nena ben formosa de l'Edén i una altra de l'Ocell, la d'un policia municipal, les de les Marín, la d'en Pere Taret, la d'un marxant del mercat de Plaça i, què sé jo. Potser també la d'en Badosa de la Teisa i la d'en Met Globo, que potser també ha quedat momificat a les cotxeres de Sant Pere. Xisca de Gardi també reclama com a propi el pis de la dona de Roses. Els bancs no entenen res. No saben res. Només foten nosa. Van embargar el pis de la María Luisa només perquè no pagava. La María Luisa no pagava perquè tenia mandra d'aixecar-se i la mandra la va momificar. Diuen que encara tenia la tele encesa i que del cendrer de la tauleta se n'aixecava un fil de fum cap al sostre. Tothom diu que era morta però no és veritat. La mòmia de Roses era la més viva de l'edifici. El que passa és que no menjava perquè sempre acabava trobant un canal amb un programa de televisió que li agradava i li feia cosa perdre-se'n el començament anant a la cuina. Després s'adormia i li passava la gana i la sed. Fumava les colilles que queien de casa dels veïns i havia entrenat un gat perquè les hi anés a buscar. No netejava perquè també li feia cosa i si algú trucava a la porta l'engegava a passeig perquè no li agradava que l'empregessin. La mòmia de Roses era un tros de Xisca de Gardi en una urbanització de Roses i els del Pentàgon ens l'han pres igual com ens van prendre el negre del Darder.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc curiositat per saber si prop de la mòmia Rosificada no s'hi va descobrir algun tipus d'ungüent. Potser una d'aquelles cremes exclusivíssimes que venen al teletienda a la matinada. No sé, d'aquelles que porten la miraculosa bavalla de cargo bocamoll o el primer pixum del dia de la siglantana gironina. Aquelles que et conserven per tota la vida... i també la mort.
Però, admirat mastegatatxes, el que sí hauríem de fer és una recullida de signatures perquè anés a parar al Darder, o al museu del suro, tan se val... perquè, si ha estat sis anys en l'oblit i ningú l'ha trobada a faltar (fet tristíssim), què menys que d'aquesta manera se la pugui recordar, al menys durant un temps.

Una salutació del vostre apadrinat empordanès de recent adquisició (mirant de passar de puntetes)

Xibeca

mastegatatxes ha dit...

Xibeca, tu no cal que passis de puntetes per enlloc perquè ets un dels nostres. A Xisca de Gardi hi has de trepitjar fort. Si m'ho permets, hauries de ser el nostre home a la recollida de signatures per l'Empordà encara que jo, modestament, sóc partidari d'anar al tanatori, vestir la nostra estimada dona momificada amb el millor vestit que es pugui comprar i portar-la amb un carruatge estirat per cavalls blancs fins al nostre Museu Darder estimat en el qual hi podríem inaugurar una secció surera. Llarga vida a la María Luisa!!

Josep Oliveras ha dit...

Xibeca, malparit, tu ets dels nostres, perquè ets cosí germà, i els cosins germans els acollonem, els hi fotem una escalfada amb la pilota de cuiro, els hi cardem una sagrantana per l'esquena, però, collons, en l'àpat de la família ens hi asseguem al costat. Perquè els cosins germans són dels nostres.