diumenge, 20 de maig del 2007

El Banyoles s'ho mereix

El nostre emblemàtic Banyoles se juga l'ascens aquesta tarda, contra un equip que aquí no mereix ni esment. Perquè ínternacionalment els únics equips que fan fútbol són, per aquest ordre, el Banyoles, el Sant Miquel de Campmajor, el Camós i el Sant Pere. De sobres és conegut que espietes del Milan, el Barça, el Liverpool i altres clubs fastuosos vénen pel Pla de l'Estany a veure què poden caçar. Però la majoria dels jugadors prefereixen quedar-se a la comarca, ja se sap, aquí ho tenen bé, van a dinar a casa dels pares, aquí no hi ha tanta fressa com Manchester, aquí pots concentrar-te a la Torre de Pujarnol al voltant d'un arròs negre, aquí sempre pots anar al Passeig, aquí hi ha les germanes Amela i no cap top model de plastilina, aquí hi ha l'Estany, aquí hi ha Briolf, aquí hi ha les Tortades i Aphonica, aquí hi Xisca de Gardi. Es per això que els millors futbolistes es queden aquí. Bé, alguns han marxat per canviar d'aires, com en Coro, però en Coro només és l'excepció que confirma la regla: el millor futbol mundial es fa per aquí i pels d'aquí. L'altra cosa que passen per les teles és d'una competitivitat estúpida que fa venir badaiera i que acabes dormit com un soc en el sofà. El Banyoles es mereix pujar, però no gaire, perquè després tindríem periodistes fent preguntes idiotes, tindriem entrenadors argentins que parlen com lloros, tindriem entrenadors iugoeslaus antipàtics, tindríem estrangers que van amb gorres de propaganda, tindríem manàgers, contractes que ningú entèn, i falsificacions en forma de futbol. Re. Que el Banyoles pugi, però no gaire. Perquè és aquí on el volem veure, entre l'èlit de veritat i no pas entre el glamour de la mentida i l'esperadrap. Gràcies a en Lepo per haver-nos portat tan lluny, és el nostre president i la Junta la nostra Clarividència. Al costat d'aquests directius xiscagardians la resta dels que operen en el món del futbol són calderilla davaluada.

3 comentaris:

mastegatatxes ha dit...

Comitè, la pura veritat és que ja hauríem de començar a muntar la lliga nacional de la comarca i deixar-nos estar de mandangues.

Anònim ha dit...

Dèies que en Coro ha marxat. És cert, però tenim un altre Coro encara al nostre equip: en Josep Corominas, en Pitu. En Pitu s'ha quedat i és el capità. Després de fer els sofregits i coure una bona plata de cargols al Mirallac -on fa de cuiner- se'n va al camp i demostra quina sang tenim a Banyoles. I sinó que li preguntin a en Ronaldinho: qui el va marcar quan van venir a jugar a Banyoles fa poc? En Pitu!

Josep Oliveras ha dit...

Sí senyor, Pia Almoina, en Pitu és el nostre heroi, li farem un post com Déu Mana, i que els altres s'entretinguin amb les seves figures de pessebre, que nosaltres tenim en Pitu!