dijous, 3 de maig del 2007

Pixar Codorniu

Excepcional. Sense paraules, i calla perquè he de seguir. Hem avançat per la carretera menuda que va de Palol fins al Palau de la Pagesia i dels rostits i dels versos i de les lluites acarnissades contra la burocràcia empostissada. Can Mià. Excelsior. Que portin xampany en copes Pompadur perquè ens el cardarem sense aturador. En Mià ens ha rebut amb la seva barba de profeta emboscat, somriure de conill murri, galtes d'aquest món. De seguit hem demanat faves, per descomptat, perquè en aquestes diades les faves és el que s'ha de demanar. I ens ve el gegant, el cíclop, el bastarral de la saviesa, o sigui en Pere, i ens declina coses sense parar. Ens parla d'una anada i vinguda a les conilleres de l'administració. Poca te'n sortiràs, Pere, penso jo mentre sóc una embardissada humana de faves. El porró ens mira, el malparit, i va girant per apuntar gent diferent. On s'és vist que el porró t'encanoni com un puto winchester ple de bales de vinassa? Re, encabat. Total, en Pere ens parla d'un comentari que li fa fer a una tibada funcionària. Li diu "tu creus que pixes Codorniu" o una cosa per l'istil. Havíem sentit a parlar de pixar colònia o pixar aigua beneita. Però no havíem pas sentit mai això de pixar Cordoniu. Que en el fons vol dir que ets un carcant estirat, un tibat de collons, un no sé què que es mira la gent per sobre de l'espatlla. Pixar Codorniu! Potser nosaltres, a Xisca de Gardi, només pixem vi espès dels que ens serveixen en porrons que ens encanonen. Vi bord, vi pujat, vi premsat amb sabates de pallasso, vi cargolat, vi carregat de lila, vi dels que empastifa la boca. No pixem pas Cordoniu. I per això en Pere ens reserva taules, i ens deixa signar coses incomprensibles, i ens explica les seves penúltimes aventures judicials. No pixarem pas Cordoniu, no. I encabat, que diu el meu barber, vam sortir cap a l'extraradi exagerat de Palol. I vam veure un giny estrambòtic on s'hi pengen els porcs abans de donar-los la clenxa definitiva. Ens hem autoconvidat pel proper gener. Perquè nosaltres som així, en sortim d'una per caure'n en una altra. I hem entrat al cotxe d'en Quim perfumat de vés-a-saber què, i hem entrat en un regalim de pluja. Llavors, com la gent decent que habita en aquest món, hem cantat el You never Walk Alone, sota la pluja de regalim, entre els camps d'un verd extenuat, seguint, cap amunt, pensant que nosaltres, en el fons, no pixem Cordoniu, sinó que pixem país. En el millor i més estrangulat sentit de la paraula. Walk on! Walk On!

49 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que ja comença a cansar un xic aquestes ífules vostres de ser els dipositaris de les essències dels vilatans autèntics. I més tenint en compte que sou poc més que una caterba de redactors desvagats d'un diari de províncies.

Menys apologia de l'alcohol i la prostitució i més pencar, carallots, que el "Sitios" us està passant la mà per la cara.

Un que també és de poble, però no és un pedant.

Anònim ha dit...

Tu el que et passa és que ets una burra sense pèl, una rata de clavaguera seca, algú que si tingués una mica de decència deixaria de respirar per no contaminar el planeta. Si no t'agrada aquest bloc tens dues coses per fer: pelar-te-la amb un bistec de segona o bé cardar el camp en un lloc ben lluny perquè no et veiem. Què collons vols dir amb vilatans autèntics? Tu no ets de poble, tu, com a mínim, deus haver restaurat una casa de pagès amb el mal gust habitual de tota la teva família. Xisca de Gardi et veu i et vigila, anònim de la pixa d'en Catà.

sensaciones ha dit...

Carai! Finalmente sale alguién con un par de cojones y dice lo que piensa. Te felicito anónimo

Anònim ha dit...

Saps què passa, cap de porc? Doncs passa que aquest blog està a internet i el pot visitar qui vulgui. I si no hi ha activat el filtre per triar el comentaris, n'hi pot posar qui vulgui i el que s'haurà de fer fotre sino li agrada seràs tu, perquè jo penso escriure el que vulgui i cada vegada que vulgui.

I sí que sóc de poble, i no tinc cap segona residència i si la Cagarada de Pati em vigila, doncs que em vigili. També us vigilo jo a vosaltres, pedants.

Tornaré, capullos.

Anònim ha dit...

collons, mestegatatxes (segon anònim) o qualsevol de les firmes ridícules de xisca de Gardi, teniu la pell molt fina...

Anònim ha dit...

visca el primer anònim!!!

Anònim ha dit...

Felicitats, Cagarades d'Eixida, ja teniu un troll

Esmaperdut ha dit...

Hi ha gent amb molta rancúnia a dins.
Nois i noies, una mica de calma. Sortiu a passejar i us relaxareu.

Anònim ha dit...

Cagum collons, aneu a parir panteres!!! Macagum la puta reina quels va parir i la sang divina de Déu, aneu a cagar a la via!!
Aquí tothom té dret a dir la seva però sóc un defensor i seguidor anònim, però afèrrim, de l'activitat i expressivitat dels Xisca de Gardi, dels que encara van nèixer a la Salus i morirà a l'Estany cobert de les cendres i el delit del seu cos... i en el seu honor i en l'honor del gat de Can Gimferrer (q.e.p.d la Rita) he batejat el meu gat amb el nom de "Xisca"
Primer anònim pensa que hi ha més defensor de Xisca de Gardi que detractors i si t'acostes gaire et poden cardar un gec d'hòsties que aniras a parar a Can Morgat penjat pels collons en qualsevol arbre.
Redactors o no redactors, de los sitios o d'on collons siguin és una espècia en extinció.
Des d'aquest humil comentari faig una crida als escribents de Xisca de Gardi per tal que facin un recull dels seus escrits per tal de publicar-los i que surtin el proper Sant Jordi i petin els rècords dels de Besalú que aprofiten el tv3 per fer publicitat i autobombo i sigui un tòtem que quedi per sempre en les estanteries de Can Blanch i les altres llibreries d'arreu de la comarca.
Dixit

Keef (altrament dit Keith) Richards (encara no m'heu dedicat un post tot i que sóc un dels vostres des de fa anys...

Anònim ha dit...

Que potser m'estàs amenaçant, matasiete Richards? Per que això de fotre'm hosties i penjar-me pels collons a qualsevol arbre i tal i tal sembla una amenaça.

I si el que et passa és que els quatre capitostes de la cosa aquesta de la Merda de Pati no et fan ni puto cas i et tenen per un mamaixetes, jo no en tinc la culpa.

Jo he dit el que havia de dir i ximpum. No veig que per això se m'hagi de trencar la cara; tot i que si fent-ho et deixen integrar al grup de lletraferits llefiscosos, doncs endavant. Tot sigui per l'estabilitat emocional dels de Banyoles i rodalies.

Anòmin Primer

mastegatatxes ha dit...

Benvolgut anònim primer. Abans que res, et recomanaria que et canviessis els calçotets perquè em sembla que aquests que portes, a part de bruts, et van estrets i et constrenyen l'enteniment.
Mira, tens tot el dret del món de dir que el que vulguis, només faltaria. Però quantes més barbaritats escriguis més ens inflaràs la vanitat. Perquè nosaltres si alguna cosa som és vanitosos. Tan vanitosos com es pugui ser. Ja sabem que som els millors del món i vivim amb la tranquil·litat que ens dóna saber-nos superiors a tothom. No et preocupis, algun dia arribaràs al nostre nivell i seràs capaç de presentar-te amb un pseudònim tan ridícul com el nostre. Jo et proposo Cul d'Olla, que és molt nostrat i fa una mica de gràcia.
Molt de gust d'haver-te conegut. M'hauràs de perdonar però és que he d'anar a fer una mica d'apologia de l'alcohol al bar d'aquí al costat.
Petons

Anònim ha dit...

L'Anònim primer és un matasegells d'una conillera administrativa de tercera categoria. Un dia va llegir un llibre i li va venir rojera. Un altre dia va confondre un llibre amb un prospecte d'un supermercat de perifèria gironina. Un altre dia va creure's que tenia un ou més gros que l'altre i li va venir vertic. Al setè va descansar perquè ja en tenia prou de tant d'esforç. Ara es va dir Jesucrist però l'únic que té és pois als pèls púbics. Pois que li extremen el caràcter i la voluntat, que el fan anar de ventre massa sovint. Es per això que ens esquitxa amb un doll frenètic i marró, que és més pudent que el rec de Ca la Pilar.

Anònim ha dit...

Aquest primer anònim és del PP i va la llista de Cantonipetit

Anònim ha dit...

Hostia, no sabia que a Banyoles els pois desventrellessin.

A casa meva només fan gratera.

Tornaré...Si no em trenqueu les cames primer.

Rossegacebes

P.D. M'he posat Rossegacebes perque Cul d'Olla fa més per algú com vosaltres

mastegatatxes ha dit...

Òstia Rosegacebes no et feia un quoficient intel·lectual tan elevat. De fet, aquest blog només és per a ments privilegiades. Ara bé, tampoc no pensava que tinguessis tan mal gust culinari. Òstia, deus desprendre una fortor insuportable. No m'estranya que et sentis tan decebut amb el món. En canvi nosaltres, ja ho veus, feliços de la vida, sabem que el món no gira si nosaltres no pedalem. I ens satisfà enormement masturbar-nos pensant en nosaltres mateixos i tocar-nos per sentir-nos gemegar. Prova-ho, Rosegacebes, t'asserenaràs i t'abandonarà aquesta mala llet de solterona reprimida.

Anònim ha dit...

Sentir-se decebut amb el món no és pas cap tragèdia, menys quan et serveix per fer xerrar quatre xupatintes desvagats i fatxendes.

El món rodo al vostre voltant? Ja us ho fareu, a mi que no m'hi emboliquin.

Rosegacebes

P.D. Can Vidal ja no és el que era des de que va canviar de local.

mastegatatxes ha dit...

Rosegacebes, fins ara les teves respostes mantenien un cert nivell. Però ja veig que no aguantes gaire. Em pensava que eres més eloqüent. Això de xupatintes m'agrada però et comences a repetir. Vet aquí perquè t'has posat Rosegacebes.

Anònim ha dit...

És que quan tinc gana perdo el sentit de l'humor i la xarrera.

Prometo esmerar-m'hi més... o no, segons em rotin.

Rosegacebes m'ho he posat per que li deien al meu avi, que en pau descansi... o no.

Rosegacebes

mastegatatxes ha dit...

Així m'agrada.

Anònim ha dit...

Tant se m'en fot, si t'agrada.

Rosegacebes

mastegatatxes ha dit...

Em pensava que eres ben educat però veig que ni això. I si m'ho permets, ho deixaré aquí perquè les discussions estèrils no m'interessen per la pèrdua de temps que suposen. Glopeja una mica d'aigua. Et farà passar el cor agre del fel que et supura per la gola. I quan acabis, multiplica't per zero. Ens faràs un favor a tots.

Anònim ha dit...

comitè d'Orriols, oh gran savi, que hi dius?,
pareu-ho que això grinyola

Anònim ha dit...

Bén educat? No he sigut pas jo qui ha començat a parlar de penjar collons pels arbres i tal i tal. Ni qui ha insinuat que era un brut i un pobre d'esperit.
Pel que fa a l'esterilitat del fil, que voleu que us digui, els escrits penjats al blog tampoc són cap catàleg de sabiesa.

Tornaré, si vull.

Rosegacebes

Anònim ha dit...

Collons, ara veig que el "vilatà modern i cosmoanònim" es fa dir Rosegacebes. Rosegacebes? Quines? Les del Lidlt? Les del Superdecompte Zero? Rosegacebes? Què és un Rosegacebes? No és res més que un provincià que vol interactuar amb nosaltres. Què és un Rosegacebes? Vés i que et moqui la iaia.

Anònim ha dit...

Tornaré si vull! Ens ha dit el Rosegacebes! Quina por, per cert, saviesa s'escriu amb v baixa, ho dic perquè busquis en el teu diccionari català-vilatà. Quan parles d'apologia de l'alcohol i la prostitució, ja sabem des d'on escrius: des d'una trona, des del vi de missa. Estàs més rovellat que una perola deixada estar. Rosegacebes puts a escurabacines

Anònim ha dit...

No n'he tastat mai de vi de missa, jo. Mentres vosaltres estàveu fent d'escolanet i escurant les am polles del vi del mossen, jo i d'altres erem al Camp de l'Oliva apedregant als de la OJE.

Tornaré, si vull. O no.

Rosegacebes

Anònim ha dit...

L'OJE? Què és l'Oje? I on és el Camp de les Olives? A la part de Vilademuls? Apedregaves els de l'OJE? Amb què? Amb un espantaveies? I els de l'OJE què et feien en el camp de les olives, tirar-te capellans? Definitivament estem parlant amb un heroi i nosaltres aquí amb samarreta imperi i espardenyes de veta. Ara et donarem la Medalla a l'Honor al qui fotia pedres als de l'OJE, l'heroi, el gran, el millor, l'home que ens va salvar de la barbàrie i nosaltres sense saber-ho. Ets un missaire fantasiós, això de les pedres ho deus haver llegit a la Bíblia de butxaca explicada als vilatans.

mastegatatxes ha dit...

Glòria als Rosegacebes que ens salven de la foscor!! A tu el que et deu passar és que no et van acceptar a les majorettes i estàs ressentit. No et preocupis, pots provar que t'admetin en un equip de twirling i seràs l'heroi de la Catalunya alliberada de les OJE. Fes una cosa, surt de parranda, balla una estona i quan en tinguis prou ves a dormir. T'anirà bé una mica d'interactuació amb el món. Però, sobretot, dutxa't. És imprescindible perquè et deixin entrar a qualsevol lloc amb una mínima dignitat.

Anònim ha dit...

Collons, no saps que era la OJE? O ets molt jove, o ets un pallús desmemoriat. O ambdues coses o cap d'elles i et fas el boig per no anar a la guerra, escolanet meu.

El Camp de l'Oliva era on ara hi ha les cases barates, però tingués en compte que el món, què dic el món, Catalunya; què dic Catalunya, les terres gironines, s'estenen més enllà d'aquell abocador fastigós que us empesta pel nord i de l'esperpèntic zoo que us barra el pas pel sud.

Anònim ha dit...

Estem de les teves interactudes fins els ous. L'únic zoo que hem vist pel sud és la teva cara, i l'únic abocador del nord són els efluvis dels teus calçotets perduts en una àrea de servei d'autopista qualsevol. Els perds perquè te'ls baixen. I te'ls baixen perquè t'agrada veure passar els camions.

mastegatatxes ha dit...

Anònim estimat. Em fa feliç veure que finalment has obert el diccionari i has après algunes paraules. No puc fer res més que animar-te perquè continuis aprenent la immensitat del llenguatge. Et fascinarà i ens donaràs llargues tardes d'entreteniment. I una altra cosa: explica'ns la història del camp de les Olives; il·lustra'ns amb la teva llarga llista de coneixements. Però si us plau, no et sulfuris que després et puja la pressió i tot són corredisses.

Anònim ha dit...

És el Camp de l'Oliva, no de les Olives.

El zoo és aquella mena de cort a l'aire lliure que teniu al pati d'una fàbrica de xocolata.

L'abocador és aquella mena de Medes de secà ple de gaviotes. I fa més pudor que uns calçotets. Fa pudo de xisca

maria vaqueta ha dit...

veig que aqui hi ha un fill de puta que te ganes de tocar els collons a Xisca de Gardi...
mira noi que la teva mare treballi a la nostre comarca ( a l'eden) no et dona dret de posar-te amb nosaltres ...
si ens toques més el collons vindrem amb els nostres amics xinus, et dissecarem i et foterem exposat al Museu Darder...
ja ni a prou de ser tant prim mirats... si un capullo es posa amb nosaltres, nosaltres ens posem amb ell...
per cert penso que tens tota la raó... som uns desbagats que només pensem amb putes, alcohol i drogues i ser de províncies crec que està molt bé....
aaaa, i tens tota la raó som uns pedants i ens fotem palles pensant en nosaltres i llegint els nostres textos...
per cert, va bé que escriguis de tant en tant perquè així quan cagui pensaré amb tu... segur que pensar amb un mindunguis és un bon laxant...
apa... adeu i que et donguin

Anònim ha dit...

Comitè d'Orriols, per cert, el "You never walk alone" el canten els vilatants de Palol de Revardit o els seguidors d'Anfield Road a Liverpool ?

mastegatatxes ha dit...

El Your Never Walk Alone el canten a Liverpool, a Glasgow i a Palol. No sé si a casa de l'anònim saben cantar. No ho crec perquè si tanta feina va tenir a fotre cops de roc al camp de l'Oliva, les Olives o com redimonis es digués, segurament no devia tenir gaire temps per aprendre les normes bàsiques del llenguatge. Anònim, tot això és gratuït però és que orgasmo insultant-te. Apa, ja repondràs quan acabis de rosegar cebes. Per cert, ets un amargat.

Anònim ha dit...

Cert, ben cert, la rata de l'anònim coneix l'Estany i li emprenya que hi vagin gavines. Perquè se li mengen la merda. També coneix les xocolates Torras perquè fa temps rosegava els cartrons de l'embalatge. Tranquil, tinc la teva medalla per haver apedregat les OJE: serà una mica de formatge amb salfuman. Com que fa temps que no menges calent, te la cardaràs tota i et veurem fer la fi de totes les rates. Final de clavaguera, final de burra sense pèl, final d'orinal.

Josep Oliveras ha dit...

Anònim: demana perdó. Es l'últim que et queda abans de ser atropellat per la gran pedra de Xisca de Gardi. Volem que pugis al cel santificat i perdonat. Es que a l'infern hi ha canvi climàtic i hi carda molta calor.

Josep Oliveras ha dit...

Anònim, demana perdó, pel que més vulguis.

Josep Oliveras ha dit...

M'has sentit?

Anònim ha dit...

Perdoneu que hagi trigat a no demanar-vos perdó, per què no us en demano, però és que tenia problemes amb el Windows i ja sabeu com va això (suposo que no heu sigut vosaltres la causa de que tingués problemes, no?)

En fi, que ni us demano perdó ni m'heu de perdonar res.

No sé quin punt sensible he tocat sense voler que tots els rudes homenets de comarques se m'han posat com una fera: insultant, amenaçant, menyspreant... Res fora del que jo buscava. Perquè jo només us volia tocar els collons una miqueta, però en vistes dels resultats potser vindré més sovint a visitar-vos.

I és que us feia amb més de temple. La veritat és que no pensava que caiguéssiu en el parany amb aquesta facilitat, més pròpia de pipiolos de can Fanga que de murris nois criats entre onzes de cafè, gallerades de llet de vaca sense bullir, jocs de carrer amb calça curta apadaçada i estius rondant pels camps amb els genolls pelats. Però es veu que això de la globalització ha fet més mal que no ens pensàvem i ara resulta que afecta per igual als nens de pa sucat amb oli de les ciutats i als espabilats dels pobles.

Tot això per fer-vos veure que heu fet allò que no s'ha de fer mai en un lloc obert d'internet: never feed a troll (us ho poso en anglés per fer-me un xic el xulo, segur que no m'ho tindreu en compte)

Amb afecte:

Rosegacebes

Tornaré, si vull, quan vulgui. O no...

mastegatatxes ha dit...

Mira anònim. Ja fa estona que havies d'haver marxat. I totes aquestes reflexions de psicòleg aficionat i sociòleg fracassat te les guardes. Aquí som com som. I, sobretot, fem el que ens passa pels collons. Sí, tenim la pell molt fina. I què? Ara resulta que tots haurem de ser com en Lanza del Vasto. Aquí hi pots tornar sempre que vulguis però no te les donis d'experimentador social perquè fas una mica de pena. T'ho dic amb tota la simpatia del món i sense cap ànim d'ofendre. I per cert, Rosegacebes no està malament com a nom però m'agradava més Cul d'Olla.

Anònim ha dit...

Sí, però Culdolla me l'havies posat tu i no m'agrada

Rosegacebes

Josep Oliveras ha dit...

Ara l'Anònim, a la seva edat, ha descobert l'art de la provocació. Això és molt vell, anònim, és tan vell com els pèls blancs que et creixen entre els ous. Vas de savi per la vida, vas de ciències, vas d'urbanita-llepet i no ets res més que una arrecada. Vas apedregar els de l'OJE i penses que aquest és el teu gran èxit. En el fons, fas la flaira llardosa del fracàs generacional, dels qui creieu anar contra el règim i ara aneu de règim en règim. Anònim, pudent, anònim pudent: el gran provocador!

Anònim ha dit...

Anònim? On ets? Fent la migdiada amb la iaia d'en Freud?

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim, i només us dic: ja us contestaré oportunament des del meu bloc. Us dedicaré una de les meves entrevistes.

Anònim ha dit...

La iaia de'n Freud? Però no era morta, aquesta?

Una altra cosa, que potser n'èreu vosaltres, de la OJE?

Rosegacebes

Anònim ha dit...

comité d'orriols: saps prou be el que es viure del règim, no?

Anònim ha dit...

L'Orriols viu del règim?
Explica, explica.

Rosegacebes

sensaciones ha dit...

Ha descubierto el arte de la provocación y vosotros habéis caído a la temtación de contestar